Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Tajemné Harry Potter RPG od Avalanche Software (tvůrci Disney Infinity) má nést název Hogwarts: Dark Legacy a přinést temný příběh z Bradavic i Londýna. Hlavního hrdinu (muže nebo ženu) si máme přizpůsobit a vstoupit s ním do 5. ročníku v Bradavicích, ovšem až po časové lince Harryho Pottera. Máme očekávat, že se známý kouzelník později objeví. Protagonista toho RPG měl přestoupit z jiné školy a na výběr bude i kolej. Součástí mají být detektivní mise po vzoru L.A. Noire i změněný systém Nemesis ze Shadow of Mordor. To vše přinesl únik na Redditu, prý od člověka z marketingu Warner Brosu, ale nijak informace nepodložil. K oznámení hry prý dojde v srpnu letošního roku a vyjde kolem června 2021. Zatím si připomeňme dva roky staré gameplay záběry, které také unikly.

- Skater XL vyjde o několik týdnů později. Easy Day Studios oznámili odklad na 28. července, kdy hra spatří světlo světa ve verzích pro PC, PlayStation 4 a Xbox One. Brzy by mělo být oznámeno datum pro vydání Switch verze. Pokud se nemůžete dočkat, můžete si Skater XL koupit v předběžné verzi na Steamu už nyní.

- Platforma itch.io připravila speciální balíček Bundle for Racial Justice and Equality, který stojí pět dolarů (120 Kč) a obsahuje více než 700 her. Jejich hodnota je téměř 3500 dolarů a jsou mezi nimi tituly jako Night in the Woods, Oxenfree nebo Minit. Přispět můžete i více.

Přečtěte si také: Žádný downgrade u The Last of Us Part 2. Vývojáři hru od roku 2017 zkrášlili

- Našla se ztracená hra bývalých tvůrců SimCity. SimRefinery je budovatelský manažer, ve kterém hráč provozuje ropné rafinerie. Hru vytvořilo MaxR Business Simulation pro americkou energetickou společnost Chevron, která ale v marketingu selhala. Pokud máte zájem, můžete si prototyp bezplatně stáhnout a zahrát na svém PC, jen budete potřebovat program DOSBox.

- Studio 343 Industries hledá senior producenta, který se bude podílet na zbrusu nové hře z universa Halo. Jak se dalo očekávat, vývojáři při dokončování Halo Infinite (vyjde koncem letošního roku na Windows 10, Xbox One a Xbox Series X) pracují na dalším Halo. Je jen otázkou, co to je za projekt, zda pokračování Halo Infinite nebo něco úplně jiného. V minulosti vyšla real-time strategie Halo Wars.

Přečtěte si také: Vzestup a pád Prince of Persia

- Ryota Suzuki, designér Dragon’s Dogma a Devil May Cry 5, pracuje pro Square Enix na nové akci a má k dispozici velký rozpočet, aby šlo o AAA projekt. Suzuki zastává pozici vedoucího soubojů a zdá se, že neoznámený titul nabídne souboje podobné Final Fantasy 7 Remaku.

- Další gameplay záběry z F1 2020. Tentokrát Codemasters ukazují jedno rychlé kolo na okruhu ve městě Baku, a to prostřednictvím jezdce Antonia Giovinazziho z týmu Alfa Romeo.

- Společnost Sony musí zaplatit 3,5 milionu australských dolarů (2,4 milionu amerických dolarů). Australský federální soud dal za pravdu čtyřem zákazníkům, kterým byla zamítnuta refundace s odůvodněním, že si zakoupené hry již stáhli nebo že o vrácení peněz požádali po 14 dnech od uskutečnění nákupu. Obě tyto podmínky jsou v rozporu s australskými zákony na ochranu spotřebitele.

Přečtěte si také: Na internet unikla hratelná verze Dead Island 2

- Podívat se také můžete na první gameplay záběry z nedávno oznámeného Project Cars 3. Závody mají být přístupnější nováčkům a nabídnout celou řadu možností v nastavení asistentů. Plus snazší řízení na gamepadu.