Vydavatelství Irregular Corporation společně s vývojáři z Minakata Dynamics nám představili jejich novou hru zaměřenou na budování železničních tratí RAILGRADE. Na rozdíl od konkurence – mimo jiné českých Mashinek - nás nový titul vezme do naprosto jiného světa mimo sluneční soustavu. Na této planetě bohaté na suroviny budeme muset vytvořit funkční a efektivní železnice a správně využívat své zdroje, abychom byli schopni konkurovat ostatním společnostem. Pokud se vám hra zamlouvá, zkušební verzi si můžete zahrát již dnes v rámci festivalu her na Steamu

RAILGRADE se odehrává v temné blízké budoucnosti, kde kolonie mimo planetu Zemi jsou nabité bohatými zdroji. Celému nově objevenému světu vládnou chamtivé korporace, které neúnavně sklízí veškeré bohatství. Jednou z nich je i Nakatani Chemicals, ta však po úplném ekonomickém kolapsu ztrácí vládu nad jednou kolonií a zůstává na hráčích, aby zachránili vše, co zbylo a postavili se tak nenasytné konkurenci. 

Přečtěte si také: Festival her na Steamu nabízí přes 500 demoverzí, včetně české novinky

Jak už to v takových hrách bývá, vaším úkolem bude budovat rozsáhlou a efektivní železniční síť tak, abyste nejen zvyšovali svůj vlastní kapitál, ale abyste pomáhali růstu měst ve vašich koloniích. Bude zapotřebí vytvořit takové trasy, které budou podporovat neustálou produkci. Jakmile vám nebudou stačit jen železnice, můžete investovat do zeppelinů, které vám pomohou s obchodem se vzdálenými obyvateli. Své peníze můžete také investovat do rozvoje měst a stavět v nich další budovy. 

RAILGRADE vyjde již v tomto roce pro PC. První dvě mise kampaně si můžete zahrát již dnes díky festivalu her na Steamu. Pokud patříte mezi fanoušky vlakových tycoon her, určitě doporučujeme hru vyzkoušet. Dejte nám pak vědět, co na ni říkáte.