The Binding of Isaac: Repentance bylo oznámeno už před třemi lety a původně mělo vyjít loni v prosinci/decembri. To se ale nestalo, a tak dnes světlo světa spatřil trailer, který prozradil nové datum vydání, které se z prosince/decembra posunulo na 31. března/marca 2021.

Repentance je založené na hodně populárním fanouškovském modu, který nese jméno Antibirth, a na rozšíření pracovali právě i autoři zmíněné modifikace. Jedná se o rozšíření, které bude napěchované obsahem a skoro by se dalo považovat za novou hru. Najdeme v něm totiž 130 předmětů, stovky nových nepřátel, 25 strašlivých bossů a tisíce místností.

Přečtěte si také: Hades je král Rogue-like žánru

Trailer s datem vydání byl doprovázen příspěvkem od Edmunda McMillena, ve kterém vysvětluje, že k odkladu dochází spíše proto, aby mohli vše dopilovat. „Chceme jen, aby všechny jeho funkce byly perfektní a testování bylo trochu podrobnější než u našeho posledního malého vydání, které nebudeme jmenovat,“ řekl McMillen.

The Binding of Isaac poprvé vyšlo v roce 2011 a od té doby se dočkalo řady rozšíření. V roce 2014 došlo k předělání samotné hry, což dalo vzniknout The Binding of Isaac: Rebirth, které přineslo nové předměty, nepřátele a bosse. Kromě toho se díky Rebirth dostala hra i na ostatní platformy, takže si dnes můžete The Binding of Isaac zahrát úplně kdekoliv.