Steam spustil nový festival slev. Tentokrát jsou ve slevě hry, které nabízejí průzkum vesmíru. My jsme z nabídky 729 titulů vybrali několik zajímavých kousků, které vám vřele doporučujeme.

Na prvním místě našeho seznamu je No Man's Sky. Je až neuvěřitelné, co v Hello Games za osm let dokázali z tohoto dobrodružného survivalu udělal. Z ošklivého káčátka je tady hra plná dobrodružství, objevování a boje v procedurálně generovaném vesmíru na rozličných planetách, které dokážou překvapit. No Man's Sky stojí 23,59 €.

Druhým naším doporučením je sci-fi grand strategie Stellaris od Paradoxu. Připravte si mnoho a mnoho hodin na prozkoumávání, objevování a interakci s mnoha druhy mimozemských ras. Na své cestě vytvoříte galaktické impérium, budete vysílat vědecké lodě na průzkum, zatímco stavební lodě budují stanice kolem nově objevených planet. Stellaris teď stojí 9,99 €.

Jako další tady máme sandbox Space Engineers od českého studia Keen Software House. Jako vesmírný inženýr jste postaveni před množství náročných úkolů. Budete stavět vesmírné lodě, vesmírné stanice, planetární základny různých velikostí, stejně tak pilotovat lodě a cestovat vesmírem, abyste prozkoumali planety a získali potřebné zdroje k přežití. Space Engineers má české titulky a na Steamu teď stojí 8,49 €.

Pokud máte v sobě budovatelského a manažerského ducha, tak byste si neměli nechat ujít Kerbal Space Program. Tady se ujmete vedení vesmírného programu mimozemské rasy. Z řady dílů musíte postavit plně funkční vesmírnou loď, která létá (nebo nelétá) na základě realistické aerodynamiky a fyziky na oběžné dráze. Připravte se na mnoho neúspěchů, ale když se vám to podaří, budete opravdu nadšeni, že jste něco dokázali. Hru teď koupíte za 9,99 €.

Co doporučit dál? Je tady Astronner za 11,99 €, Everspace 2 za 19,99 € nebo Deliver Us The Moon za 5,99 €. Jaké hry byste doporučili vy?

Festival prozkoumávání vesmíru končí 9. 9. 2024. Pokud si plánujete něco koupit, tak si Steam peněženku můžete během minuty nabít přes kupon na Herní-kupony.cz. Nepotřebujete platební kartu. K platbě můžete využít online převod, běžný převod, můžete zaplatit pomocí mobilního telefonu přes SMS nebo hotovostí na terminálech Sazky. Kupon dorazí hned na e-mail.