Společnost Goblinz Publishing představila svou novou hru – Fantastic Haven. Stanete se správcem malé části země, kde budete budovat vlastní záchrannou stanici pro podivné a mýtické tvory. Vývojáři svou hru popisují jako Zoo Tycoon, ale s fantastickými zvířaty, kde se zároveň snažíte obnovit přírodu a vrátit ji potřebnou rovnováhu.

Mělo by se jednat o relaxační manažerskou a budovatelskou hru se stavbou útočiště pro roztomilá stvoření. Jako skoro každý titul s podobnými prvky, i zde bude jakýsi strom výzkumu a stavba budov pro správu stanice. O zvířata se budou starat obyvatelé vašeho městečka, které budete budovat společně se záchrannou stanicí. Ty bude potřeba podrobit tréninku, aby věděli, jak správně pečovat o vzácná stvoření.

Hra se bude zaměřovat na záchranu, rehabilitaci a prosperitu tvorů. Bude potřeba pro ně stavět vhodné výběhy a kombinovat je s dalšími zvířaty tak, aby bylo vše v rámci výběhu kompatibilní. Potom, co budou vámi zachránění jedinci v plné kondici a připraveni postavit se na své vlastní končetiny či jiné části těla, které jim slouží k pohybu, je můžete vypustit zpátky do přírody, abyste pomohli návratu magie.

Zvířátka budete získávat pomocí průzkumných expedic, které vám zároveň odhalí zajímavá místa a nové tvory k záchraně. Výpravy slouží také jako jedna z možností, jak vyjednávat s nepřátelskými národy a získat si tak cenné spojence.

Hra Fantastic Haven by měla vyjít do předběžného přístupu během druhého čtvrtletí roku 2024 pro PC. Již nyní si ji lze přidat do seznamu přání na Steamu, GOGu a dalších platformách.