V roce 2008 na počítače vyšla netradiční hra Spore, ve které má hráč v rukou vývoj organismů od malé buňky až po vyspělé civilizace létající do vesmíru. Titul od tvůrců The Sims ze studia Maxis zaujal širokou veřejnost. Není divu, že čas od času se objeví prosba fanoušků, aby si v Electronic Arts na Spore vzpomněli.

Tak se konečně stalo. Po pěti letech byla aktualizována oficiální stránka. Jen nemějte moc velká očekávání. V EA sestavili nový tým, který má za úkol udržet Spore při životě. Také byl spuštěn oficiální server na Discordu. Zatím ale nemůžeme počítat s většími aktualizacemi ani vývojem nového dílu.

„Jsme velmi potěšeni, když vidíme nadšení a lásku k této hře, ale chtěli jsme hned zchladit očekávání. V současné době neplánujeme žádné větší aktualizace ani žádný druh pokračování. Spore je jedinečná a výjimečná hra a naším cílem je ctít její historii,“ dočteme se ve zprávě. Nový tým má za úkol zapojit fanoušky a vytvořil centrum pro všechny komunity a komunikovat s nimi.

Navzdory takovému zchlazení je komunita Spore většinou nadšena. Doufá, že EA aktualizuje šestnáct let starou hru, aby fungoval multiplayer.

Spore má na Steamu velmi kladné hodnocení. Kdybyste měli zájem, Spore se prodává za 20 eur. Je také součástí katalogu předplatného EA Play.