Stealth plošinovka Sly Cooper oslavuje dvacáté výročí. U té příležitosti se o vzpomínky podělili někteří členové studia Sucker Punch Productions, což fanoušci uvítali. Co jim ale přijde méně vhodné, tak je uvedení nové řady merchandise v podobě plyšové hračky, trička a plakátu.

V oficiálním obchodě PlayStation Gear, který u nás není dostupný, se v současné době prodává tričko za 33,95 dolarů a plakát za 24,95 dolarů. Obojí je v předobjednávce. Co se plyšáka týče, tak ten obchod Fangamer uvádí až na začátku roku 2023. Cena chybí.

Nicméně, plyšák hlavního hrdiny je zhruba 23 centimetrů vysoký a nechybí mu ikonická hůl. Tu používá ke šplhání a zavěšování.

CHTĚJÍ HRU A NE „CETKY“

Příznivci roztomilého zlodějského mývala očekávali, že na 20. narozeniny by se mohl jejich oblíbený hrdina vrátit. Své dobrodružství začal v roce 2002 na PlayStationu 2 a naposledy jsme se s ním setkali ve hře Sly Cooper: Thieves in Time v roce 2013 pro PS3 a PS Vita.

Naděje v průběhu let přiživovaly náznaky, například Sly Cooper v reklamě na PlayStation 5, stejně tak sami insideři.

Pojďme raději na vzpomínky. Brian Fleming, spoluzakladatel firmy Sucker Punch, vzpomíná, že Sly Cooper byla jejich první velká hra. V době, kdy na ní pracovali, mnoho projektů posouvalo vizuální laťku cutscén nahoru, daleko za hranice tehdejších možností 25členného týmu. Proto se rozhodli udělat cutscény spíše grafické, což jim dodalo osobitější a jedinečný styl. Tím se zároveň vyhnuli závodům ve zbrojení, které by stejně nevyhráli. Tuhle metodu dále rozvíjeli v inFamous a dalších titulech. V nových hrách využívají také simulaci ocasů v reálném čase, kterou pro Sly 1 vytvořili. Tato simulace měla být dále vylepšena a využita u koně v Ghost of Tsushima.

Kreativní ředitel Nate Fox zase vzpomíná na to, jak každý člen týmu pracoval na široké škále věcí. Jeden týden pokládali ulice města a další týden pomáhali ladit souboje na pirátských lodích. Při vytváření obsahu se rozhodovali dle toho, co členy týmu nejvíce rozesmálo.

Pokud jste Sly Cooper ještě nehráli, tak díly The Sly Collection, Sly Cooper: Thieves in Time a Bentley’s Hackpack jsou nově dostupné v PlayStation Plus Premium.