Článek vznikl v rámci placené spolupráce: Hry jsou větší a větší. Za poslední roky narostly nejen světy ve hrách, ale také jejich velikost, kterou zabírají na pevných discích. Díky SSD jsou navíc pryč doby, kdy jsme na načtení her museli čekat dlouhé minuty.

Pokud chcete hrát co nejkomfortněji, tak se můžete spolehnout na extrémně rychlé PCIe 4.0 NVMe SSD od Samsungu. 990 PRO with Heatsink NVMe M.2 SSD 1 TB je určený pro hraní na konzoli, stolním počítači, grafickou práci ve vysokém rozlišení a na další práci s vysokými požadavky na hardware.

Extrémně rychlé SSD od Samsungu je kompatibilní s PlayStation 5, rychlost čtení až 7 450 MB/s, rychlost zápisu až 6 900 MB/s. Má integrovaný chladič s nastavitelným RGB podsvícením a podporuje ukládání ve Windows 11 (DirectStorage).

S 990 PRO with Heatsink NVMe M.2 SSD získáte maximální výkon s rozhraním PCIe 4.0 a zažijete ultra stabilní přenos a ukládání souborů ve špičkových rychlostech. Pokročilá kontrola teploty řadiče přináší nevšední efektivitu při zachování vysokých rychlostí čtení i zápisu pro maximální požitek z vaší práce i gamingu.

990 PRO přináší rychlosti, které budete milovat. Oproti 980 PRO dosahuje 40% nárůstu v náhodném čtení a 55 % v náhodném zápisu. Výsledkem jsou vysoké hodnoty 1550K a 1400K IOPS či 7 450 a 6 900 MB/s v rámci sekvenčního čtení a zápisu, což se blíží maximálním teoretickým rychlostem samotného rozhraní PCIe 4.0. Oblíbené herní tituly, výsledky datové analýzy, editovaná videa i 3D modely tak budou načteny, než řeknete SSD.

Samsung 990 PRO with Heatsink NVMe M.2 SSD je dostupný také ve variantě 2 TB.

Spolehněte se na vyšší výkon při nižší spotřebě. Vylepšený design a z něj vyplývající o 50 % vyšší efektivita na jednotku výkonu při srovnání s 980 PRO značí, že disk dokáže naplno využít potenciálu rozhraní PCIe 4.0, aniž byste museli řešit vysoký příkon a z toho vyplývající rychle rostoucí teploty nebo účty za elektrickou energii.

Ultra výkon si zaslouží ultra chlazení. A přesně o to se postará vestavěný chladič, který ochrání disk před možným přehříváním, jež by mohlo mít nežádoucí vliv jak na přenosovou rychlost, tak i životnost disku. Výsledkem bude stabilní chod a minimální hluk ventilátorů i během náročného gamingu. Maximálně tenké provedení chladiče je navíc zcela kompatibilní s herními konzolemi PlayStation 5, stolními PC, laptopy a dalšími zařízeními, podporujícími velikostní standard PCI-SIG D8.