Pokud patříte mezi ty, kteří si na svých VR headsetech užívají fyzikálně založený Boneworks, je dost pravděpodobné, že už od oznámení před několika měsíci očekáváte takového přímého-nepřímého pokračovatele v podobě hry Bonelab.

O ní vlastně bylo docela ticho. Až do teď. Tak trochu nečekaně totiž došlo na vydání launch traileru, který nám ukazuje datum spadající už na tento čtvrtek. Takže čekání je v podstatě u konce.

Součástí traileru je kromě data tak nějak všechno, co byste od podobného traileru čekali, to znamená ukázání všech možných prvků hry. Už na první pohled je vidět DNA právě Boneworks, ale rozšířeno o celkově zajímavější prostředí i možnosti, včetně měnění velikosti naší postavy.

Bonelab, stejně jako Boneworks, si zakládá hlavně na své fyzikálnosti. Všechno by mělo plně reagovat na vás a vy na okolí. Díky možnosti šplhu a jemných hádanek se tak postupně musíte probojovat dál v tak trochu sandboxovém stylu, kdy neexistuje jedno správné řešení. Odlišností Bonelab by ale měla být právě nová prostředí, která se objevují i v traileru.

Bonelab tedy vychází už 29. 9. na Oculus Quest 2 a Steam.