Autoškola bude novým režimem v populárních kamionových simulátorech Euro Truck Simulator 2 a American Truck Simulator. Driving Academy, jak se režim bude jmenován, nabídne řadu scénářů, které mají zábavnou a poutavou formou naučit hráče něco o řízení a manévrování s kamionem.

„Pouštíme se do nové oblasti, inspirováni dlouholetou zpětnou vazbou od hráčů, kteří nám řekli, že jim naše hry pomohly pochopit základy řízení kamionu. Mnozí je používali k tomu, aby si osvojili řízení kamionu a přívěsu, naučili se manévrovat a couvat. S ohledem na to jsme si řekli, že se posuneme o krok dál a představíme řadu výzev speciálně navržených pro zlepšení a rozšíření těchto dovedností,“ uvádějí autoři v tiskové zprávě.

Driving Academy obsáhne základy řízení kamionu přes složitější části až po komplexní parkovací manévry s podrobným vysvětlením. Scénáře budou mít zvyšující obtížnost a jsou inspirované skutečnými scénáři. Aby se hráči mohli poučit ze svých chyb a analyzovat svou jízdu, mohou si vše zpětně přehrát. A takto třeba zjistit, kde udělali chybu při podélném couvání, proč narazili do středu kruhového objezdu, jak vytočili začátku atd.

Pokud bude o scénáře zájem, plánují v pražském studiu SCS Software postupně Driving Academy rozšiřovat i o speciální výzvy, se kterými se mohou řidiči kamionů setkat na silnici v reálném provozu.

Driving Academy bude součástí chystané aktualizace verze 1.52. Bude tedy zdarma pro všechny majitele her Euro Truck Simulator 2 a American Truck Simulator. Obě hry jsou dostupné na PC s českými titulky. Některé ze scénářů můžete vidět v galerii.