Před příchodem Little Nightmares 3 může společnost Bandai Namco potěšit fanoušky novou verzí původní hry pro PlayStation 5, Xbox Series X/S a PC. Důkazy o dosud neoznámené Little Nightmares: Enhanced Edition postupně přibývají. Už loni v létě byla klasifikována v Austrálii. Nově se objevil rating od ESRB ze Severní Ameriky.

V klasifikaci se dočteme informace o příběhu a vlastnostech hry. Vše odpovídá původní Little Nightmares. Na oficiální detaily si ale musíme počkat. Výskyt u klasifikačních orgánů dokládá, že se edice blíží. Otázkou je, zda nabídne nějaký obsah navíc a zda bude pro majitele původní hry zdarma ve formě aktualizace.

Pokud se Bandai Namco bude držet stylu druhého dílu, tak tam Enhanced Edition byla zdarma a přinesla možnost zahrát si hru v rozlišení 4K při 30 snímcích za sekundu, případně při dynamickém rozlišení 4K v 60 snímcích za sekundu. Dále ray tracing, 3D zvuk a více detailů. Vylepšila také volumetrické stíny, interaktivní částice a rychlost načítání.

Little Nightmares zve hráče, aby se ponořili do temného, svérázného příběhu, který je postaví tváří v tvář nočním můrám z dětství. Hra se soustředí na Six, jež potřebuje pomoc při útěku z rozsáhlé, tajemné lodi The Maw obývané zlými duchy, kteří hledají něco k jídlu... Po cestě prozkoumáte znepokojující domeček pro panenky, který nabízí vězení, z něhož lze utéci, a hřiště, na němž si lze užívat.

Naše recenze: