Po kladně hodnocené příběhové lovecraftovské adventuře The Shore zůstávají vývojáři ze studia Ares Dragonis v temném universu, ale tentokrát hodlají hráčům přinést kooperativní hru pro čtyři osoby.

Eresys je v plánu na první čtvrtletí roku 2023 pro PC a pochlubí se hororovými prvky inspirované H. P. Lovecraftem. Titul se zaměřuje na týmovou spolupráci, kdy parta čtyř hráčů společně čelí strachu a inteligentním děsivým entitám, kvůli kterým máte litovat, že jste vstoupili do lesa.

Pouze společnými silami a s využitím řádu okultismu budete mít šanci, tvrdí autoři a lákají na odhalení skrytých tajemství a spoustu nečekaných událostí. Pamatovat si máte, že z portálu prázdnoty může vyjít cokoli, přičemž každá příšera má unikátní mechaniku.

Vaším úkolem je poslat entity zpět odkud přišly a portál, jenž se vymkl kontrole, zapečetit. To ale nemá být nic jednoduchého, protože entity ovládané umělou inteligencí mají vypočítávat všechny vaše volby a akce. Tím se budou učit a hledat nové způsoby, jak vás pohltit. Naštěstí domy a jiné budovy mohou poskytnout dočasné bezpečí a lze v jich najít potřebné předměty a suroviny, které jsou potřeba k dokončení závěrečného rituálu.

Jeskyně jsou také dobrým úkrytem, i když mohou skrývat zlověstná překvapení. Pokud některý z vašich spoluhráčů přijde o život, tak jeden přeživší vždy disponuje knihou. Ta může padlého hráče vzkřísit, ovšem s nečekanými následky. Tak pozor na to.