Vypadá to, že platformy jako Steam budou mít co dělat, aby si zachovaly přízeň nových, ale i stálých vydavatelů. Konkurenční Epic Games Store totiž připravil pro případné či stávající partnery velice lákavou nabídku, která spočívá ve vyplácení kompletního výdělku z prodaných her výměnou za exkluzivitu.

Čerstvě představeného programu Epic First Run se mohou účastnit vývojáři a vydavatelé s tituly, které budou vypuštěny po 16. 10. tohoto roku. Obchod s hrami, který nabízí exkluzivity jako PC Building Simulator 2, Crime Boss: Rockay City nebo Fortnite, bude v rámci této nabídky vyplácet 100 % z výdělku her po dobu šesti měsíců za to, že ony tituly nebudou dostupné nikde jinde, než právě na Epic Games Store.

Tedy s výjimkou vlastního obchodu nebo webových stránek, kde ale bude nutné buď prodávat kódy na Epic Games Store, anebo hry zařadit do programu Epicu pro bezklíčové uplatnění.

Jakmile šestiměsíční lhůta skončí, hry už budou moct zamířit i na jiné platformy a vývojáři/vydavatelé začnou dostávat z utracených peněz uživatelů 88 %. Zbylých 12 % si pak nechá Epic.

„Produkty zapojené do programu Epic First Run budou uživatelům prezentovány v obchodě pomocí nových exkluzivních odznaků, umístěním na domovské stránce a speciálních kolekcí. Kromě toho budou produkty uváděny v příslušných kampaních obchodu, včetně výprodejů, událostí a případně redakčních článků,“ popisuje Epic Games Store další benefity.

„Jakmile se výrobek jednou zapojí do programu, bude mít prospěch z pokračujícího vystavování po celou dobu svého působení v programu Epic First Run,“ dodává.

Epic Games Store se chlubí rostoucím zájmem. Aktuálně jej používá více než 230 milionů hráčů napříč celým světem, přičemž 68 milionů uživatelů je aktivních každý měsíc.