Záchranná real-time simulace Emergency se po letech vrací v nové podobě. Studio Sixteen Tons Entertainment se rozhodlo nám tentokrát přiblížit práci záchranářských složek v komplexní hře, která má zahrnout vše, co se němečtí vývojáři za více než 20 let u této série naučili.

Se svou jednotkou profesionálních záchranářů budete bojovat proti chaosu a zachraňovat město před katastrofou. Jako velitel zásahu budete čelit požárům, zraněným civilistům, zločinům, haváriím pod vysokým napětím a dalším adrenalinovým výzvám. Autoři sázejí hlavně na počasí, které bude hrát vždy roli, ať už je to blesková bouře, mrazivé mrazy nebo spalující vedra.

Při těchto a dalších misích budete spolupracovat s kolegy veliteli zásahu a koordinovat své jednotky (mobilní vozy SWAT, vodní tendry, sanitky a další). Nové Emergency je totiž postaveno kolem kooperace s přáteli či hráči z celého světa. Navíc bude free-to-play s možností nákupu ve hře.

Pokud se vám tohle nezamlouvá, tak velmi kladné uživatelské recenze má Emergency 20, které obsahuje 10 nejlepších misí z 20 let série. Součástí jsou hry Emergency 5, 2016 a 2017 se všemi kampaněmi, multiplayerovými režimy a freeplay módy. Titul stojí 29,99€.

Nové Emergency je ve vývoji pro PC a vyjde prostřednictvím Steamu. Vyžaduje 64bitový procesor a operační systém. Dále alespoň Intel Core i5-6600 (3.3Ghz) nebo AMD Ryzen 5 1400 (3.2Ghz), 8 GB RAM, NVIDIA GeForce GTX 960 4GB nebo AMD Radeon RX 470 4GB a 20 GB volného místa na disku.