Electronic Arts oznámila rozsáhlou interní restrukturalizací a změny uvnitř společnosti, které mají posílit tvůrčí týmy. V rámci reorganizace došlo k rozdělení EA Games a EA Sports na dvě samotné organizace, přičemž EA Games se nyní jmenuje EA Entertainment. To můžeme považovat za náznak toho, že „nová“ EA chce jít nad rámec videoher.

Andrew Wilson, generální ředitel EA, tvrdí, že změny přinášejí vedoucím jednotlivých studií větší kreativní a finanční odpovědnost, aby mohli rychleji a důkladněji rozhodovat o vývoji a strategii.

Prezidentkou EA Entertainment byla jmenovaná Laura Miele, ale z pohledu vedoucích jednotlivých značek se nic nemění. Vince Zampella má nadále na starost Apex Legends, Star Wars a sérii Battlefield, zatímco Samantha Ryan je nadále zodpovědná za lifestylové franšízy a blockbusterové zážitky pro jednoho hráče, včetně The Sims, a Jeff Karp zůstává vedoucím mobilních týmů.

Prezidentem EA Sports je Cam Weber, který bude dohlížet na sportovní a závodní hry. Na pozici generálního ředitele celé společnosti zůstává Andrew Wilson.

EA Entertainment zahrnuje Respawn, DICE, Ripple Effect, Ridgeline Games (Battlefield), Full Circle (Skate), Motive Studio (Dead Space, Iron Man), studio EA v Seattlu, BioWare a EA Originals. K EA patří také řada mobilních her, včetně Star Wars: Galaxy of Heroes a nedávno spuštěné Lord of the Rings: Heroes of Middle-earth.

K EA Sports patří EA Sports FC (dříve FIFA), série F1, Madden, NHL, Need for Speed a nově také WRC, které připravují v Codemasters.