V posledních letech jsme zahlceni hrami žánru survival. Některé si jsou velmi podobné, jiné odlišné a nabízejí zajímavé zážitky; například vikinský Valheim, mravenčí Grounded nebo hororovější Sons of the Forest s kanibaly. V roce 2024 chce seznam rozšířit Ecumene Aztec.

Tahle nově oznámená hra je spíše akční RPG se survival prvky z pohledu první osoby. V roli aztéckého bojovníka budete válčit se španělskými dobyvateli a vraždit je. Domorodci si původně mysleli, že příchozí z jiného světa jsou bohové. Vyklubali se z nich ale chamtiví lidé, jejichž rouhavá invaze rozzuřila aztécké bohy. Pomocí patrona války Huītzilōpōchtliho a velkého ochránce Quetzalcoatla zaženete nepřítele a osvobodíte své bratry.

„Boje se odehrávají v mém domě, který je jedním z aztéckých měst. Náš majetek byl vypleněn, naše chýše zapáleny a mnoho mých bratrů zemřelo při obraně před svatokrádeží. Naštěstí se mi ještě podaří některé ze zajatých zachránit,“ dočteme se v tiskové zprávě.

Ta zmiňuje také džungli, kde se budeme připravovat na boj s útočníky. Máte využít toho, že jde o váš domov, tady jste vyrostli a moc dobře tyhle oblasti znáte. Na druhou stranu jste se nenarodili jako válečník, ale naštěstí bohové vám pomohou k tomu, abyste se stali tichým jako had, silným jako jaguár a rychlým jako orel.

Vývojáři ze studia Giantscraft lákají na silný příběh, RPG postup s krvavými obětmi, drsný boj, stealth a crafting. Jak vidíme, budeme mimo jiné vyrábět pasti, šipky s jedem a různé zbraně.

Hra je v současné době oznámena pouze pro PC s vydáním někdy v průběhu roku 2024.