Vánoce, Vánoce přicházejí... Tedy nepřicházejí, ale i když do jejich začátku chybí více jak šest měsíců, už teď jsme si mohli jejich atmosféru připomenout skrze Ebenezer and The Invisible World, jelikož je to hra plná vánočních příběhů. Ovšem žánrově se jedná o totální bramborový salát.

Tahle hra je totiž 2D dobrodružná plošinovka, říznutou metroidvanií, která je protkaná příběhem, se kterým byste měli souznět a ponořit se do něj. Vaším cílem bude se připojit ke staříkovi, který si říká Ebenezer Scrooge. Jedná se o hlavního hrdinu novely Vánoční koleda od Charlese Dickense z roku 1843 a jak byla kniha strhující, tak i nápad pro tenhle kousek je velmi zajímavý.

Pokud znáte příběh této knihy, jistě vás nepřekvapí, že Scroogeovi pomáhají duchové z jeho spektrálních návštěv, které zažíval v jejím průběhu. On a jeho spojenečtí duchové ochraňují Londýn před zlou rukou Caspara Malthuse a jeho militantní soukromou stráží.

Stařík ovšem není žádné ořezávátko, a ačkoliv se jedná o ručně malované postavy v příjemném grafickém kabátku, dočkáte se akčního zážitku. Ten bude stěžen postupným objevováním dalších schopností, které vám umožní postup hrou.

Se zlouny a temnými kouty města budete bojovat skrze propůjčené unikátní schopnosti vašich duchů. Odhalte zlověstný vliv Dark Spirit a jeho armády a zachraňte Londýn, než bude pozdě. To vše v duchu Vánoc, příběhů a za zvuku rolniček. Jen pozor, je potřeba temnou ruku zla zastavit dřív, než bude úplně pozdě.

Datum vydání bude teprve oznámeno, ale už teď můžete vyzkoušet například na Steamu. Nicméně by hra měla vyjít do konce roku, a to na PC, PS4/5, Xbox One, Xbox Series X/S a Switch.

Další novinky z PC Gaming Show 2023 naleznete zde.