Majitelé starých dílů Battlefieldu na PlayStationu 3 a Xboxu 360 by se měli pomalu, ale jistě chystat na rozloučení se svými hrami. Společnost Electronic Arts plánuje brzy odstranit hry z digitálních obchodů a v listopadu deaktivovat online servery.

31. 7. letošního roku z digitálních obchodů zmizí díly Battlefield 3, Battlefield 4 a Battlefield: Hardline ve verzích pro PS3 a Xbox 360. K vypnutí online serverů dojde později, konkrétně 7. 11. přestane multiplayer fungovat. Kampaně pro jednoho hráče budou nadále hratelné.

Dobrá zpráva na závěr. Na novější generaci konzolí budou hry Battlefield 4 a Battlefield: Hardline nadále beze změny. Rozhodnutí EA je v souladu s přirozenou migrací hráčů na modernější hardware. I když neznáme čísla, lze předpokládat, že na PS3 a Xboxu 360 už tolik procent lidí nehraje.

Z komentářů na internetu usuzujeme jedno. Hráče mrzí zejména konec Battlefieldu 3. Tento titul z roku 2011 měl dle mnohých nejlepší bojiště ze všech dosavadních dílů. Vyzdvihují zejména mapu Metro. Tento díl ale na PS4 není, jen na Xboxu One díky zpětné kompatibilitě.