Electronic Arts spouští novou aplikaci pro Windows. Nahrazuje Origin a sama společnost ji nazývá herní platformou nové generace pro hraní titulů od EA na PC. Aplikace má přinést rychlejší, spolehlivější a přehlednější herní zážitek. Má jít o nejlepší možné místo k vyzkoušení neuvěřitelných her, služeb a obsahu od EA.

„S potěšením dnes oznamujeme, že EA app oficiálně opustila fázi otevřeného betatestu a brzy nahradí Origin ve funkci primární platformy pro hraní na PC. EA app je naším dosud nejrychlejším a nejefektivnějším klientem pro PC. S novým zjednodušeným designem snadno najdete hry a obsah, který hledáte, a objevíte své nové oblíbené tituly. Díky automatickému stahování her a aktualizacím na pozadí budete mít jistotu, že vaše hry jsou připraveny k hraní,“ dočteme se v tiskové zprávě.

Jednou z výhod EA aplikace je propojení účtu EA s dalšími platformami a službami, jako jsou Steam, Xbox nebo PlayStation. Díky tomu si budete moct vytvořit jeden velký seznam přátel.

„Budete snadno rozpoznatelní díky vlastnímu jedinečnému ID. Po propojení uvidíte, co a kdy vaši přátelé hrají, takže budete moct snadno naskočit do jejich hry a pokračovat společně,“ uvádí EA.

Společnost píše, že usilovně pracovala na tom, aby byl přechod z Originu na aplikaci EA co nejjednodušší a bezbolestný. „Jakmile od nás obdržíte pozvání (a nebude to dlouho trvat), všechny vaše hry a obsah, včetně dříve nainstalovaných titulů, na vás budou čekat v aplikaci EA,“ píše vydavatel.

„Přesuneme také vaše lokální uložené pozice i ty na cloudu, abyste mohli pokračovat přesně tam, kde jste skončili. Převedeme rovněž seznam vašich přátel, takže si nebudete muset dělat starosti s tím, jestli si všechny ty hráčské ID pamatujete.“

Nová aplikace EA je dostupná pouze pro počítače s operačním systéme Windows. Hráči na MacOS mají nadále používat Origin pro Mac.

EA app můžete stáhnout zde.