Stěžejní herní událost roku bude možné sledovat v prohlížeči i mobilním zařízení online. Organizátoři chtějí jít nad rámec klasických streamů a slibují zajímavé novinky.

V minulém roce se největší videoherní veletrh na světě nekonal z důvodu pandemie koronaviru. Letos se E3 transformuje čistě na digitální událost. Její organizátoři nechtějí nechat nic náhodě a připravují speciální portál i mobilní aplikaci, aby každý mohl jednotlivé prezentace společností a vývojářů sledovat online, stejně tak diskusní panely.

Sledování E3 2021 bude zdarma skrz webovou stránku a již zmíněnou aplikaci. Obě možnosti budou obohaceny o grafické prvky, divácké ankety, žebříčky nebo tematické tweety. Chybět nebude informační centrum týkající se konkrétní hry, vývojáře nebo vydavatele.

Každý uživatel si může vytvořit vlastní profil a přizpůsobit si ho společně s avatarem. V plánu je také diskusní fórum a další funkce, které budou postupně odhalovány.

Od 7. 6. budou mít do rozhraní E3 2021 přístup zástupci médií, pro něž budou k dispozici uzavřené prezentace, testování her a rozhovory s tvůrci. Pro ostatní se portál i aplikace otevřou 12. 6., kdy E3 2021 začíná.

„Od chvíle, kdy jsme se rozhodli uspořádat E3 virtuálně, jsme se zaměřili na to, abychom fanouškům po celém světě poskytli interaktivní zážitek, který přesahuje rámec typického livestreamu. Výsledkem je na míru vytvořený online portál a aplikace, které umožní fanouškům, médiím a odborníkům z oboru zážitek z E3 navržený tak, aby probíhal souběžně se čtyřdenním vysíláním, a položí základ pro to, aby interaktivní prvky E3 pokračovaly i po skončení letošní plně virtuální show,“ dodal Stanley Pierre-Louis, prezident a generální ředitel ESA.

Veletrh E3 2021 se koná od 12. do 15. 6. Účast potvrdila řada společností jako je Microsoft s Xboxem, Nintendo, Ubisoft, Take-Two, Warner Bros, Capcom, Square Enix, Sega, Bandai Namco nebo Gearbox.