V důsledku celosvětové pandemie koronaviru byla E3 2020 zrušena. Organizátoři se ale nevzdávají a ve spolupráci s vydavateli a vývojáři plánují vše uspořádat digitální cestou. Je ale jasné, že to nebude takové, jaká E3 2020 být měla. Se šířením nemoci Covid-19 nadále bojuje celý svět, ale zástupci Entertainment Software Association už myslí na příští rok. Oznámili, že se E3 2021 bude konat v Los Angeles ve dnech od 15. do 17. 6.

E3 2021 se má stát herním festivalem. Má jít o atraktivní show pro širokou veřejnost. Hráči mají zažít nezapomenutelné dny s možností vyzkoušet si nadcházející hry. Někteří tento krok kritizují a byl to i důvod, proč už dříve Sony oznámila, že se E3 2020 nezúčastní.

Summer of Gaming náhradou za E3 2020

Pokud prahnete po herních novinkách, tak americká IGN má v plánu na začátku června tohoto roku uspořádat digitální událost Summer of Gaming, která přinese oznámení související s novou generací konzolí. Má sloužit jako náhrada za E3. Už nyní má IGN domluvené partnery jako 2K, Square Enix, SEGA, Bandai Namco, Amazon, Google Stadia, Twitter, THQ Nordic nebo Devolver Digital. Akci bude možné sledovat na všech populárních platformách, včetně Instagramu, Facebooku, Twitteru, Mixeru nebo Twitche.