Polská společnost Techland oslavuje pět let od vydání Dying Light a děkujeme všem, kteří si jejich zombie survival zahráli. Vývojářům se s Dying Light podařilo úspěšně navázat na Dead Island a hráčům nabídli povedenou hru zasazenou do světa zamořeného zombíky, která klade velký důraz na parkour.

Kromě poděkování si tvůrci pro hráče Dying Light připravili nový obsah. Ten zahrnuje nové zbraně, herní události nebo oblečení. Velkou novinkou je Story Mode. Příběhový mód přináší nejnižší úroveň obtížnosti. Oponenti jsou slabší a hrdina způsobuje větší poškození. K tomu ještě se pomaleji unavuje, pády jsou pro něj méně bolestivé a při prodeji zboží obdrží od obchodníků více peněz.

V průběhu následujících třech týdnů můžete čekat další obsah. Pokud jste Dying Light ještě nehráli, tak máte možnost. V rámci Steamu si je možné hru po dobu víkendu bezplatně zahrát. Jak už bývá zvykem, tak i po dobu akce se slevou koupit - Enhanced Edition 5th Anniversary koupíte za 16,49 euro a Dying Light 5th Anniversary edici za 11,99 euro.

Pro majitele hry je připraven ještě 5th Anniversary Bundle za 2,99€. Tento dodatečný balíček nabízí vybavení hodné harranského veterána. Kromě obleku získáte nový nátěr na buginu (Veteran’s Ride) a nákresy tří nových zbraní.

„Ať už na vás Harran pošle jakékoliv hrůzy, budete připraveni díky své věrné Hellbeast. Tato podomácku vyrobená (k výrobě nepotřebujete střelnou zbraň!) dvouhlavňová brokovnice umí pořádně kopnout a díky extrémně vysoké kadenci je to ideální nástroj pro likvidaci davů. Your First vás vrátí ke kořenům, ale na rozdíl od náhodné trubky, kterou jste drželi na začátku, vám tahle přidá bonusové poškození po třech zásazích po sobě. A pokud budete potřebovat silnější ránu, rozhodně vás potěší bourací kladivo (Feather),“ vzkazují vývojáři z Techlandu.

Mezitím Techland pracuje na Dying Light 2, které bylo nedávno odloženo a v současné době nemá stanovené datum vydání.