Společnost Gameloft se pochlubila vývojem dobrodružné survival hry ze světa Dungeons & Dragons. Na starost ji mají tvůrci Disney Dreamlight Valley a Lego Star Wars Castaway z montrealského studia.

Projekt bez přesného názvu má přinést jedinečnou kooperativní hratelnost postavenou na inovativním kříženci přežití, simulace života a akčního RPG v legendárních Forgotten Realms. Dohromady se má jednat o epické dobrodružství, kde se bohatý příběh této legendární série setkává s přežitím v reálném čase v jedinečné kampani plné odvahy, kamarádství a nebezpečí téměř na každém kroku.

„Je nám ctí, že můžeme ve spolupráci s Wizards of the Coast vytvořit zcela nový zážitek ze světa Dungeons & Dragons,“ řekl Lee Kaburis, výkonný producent Gameloft Montreal. „Všichni jsme do D&D zapálení a pracujeme na tom, abychom náš nápad uvedli v život. Rozšiřujeme proto náš tým a těšíme se, že vám co nejdříve přineseme další podrobnosti,“ dodal. Počkat si musíme na platformy i datum vydání. Zatím je k dispozici pouze artwork.

Kooperativní hru ze světa Dungeons & Dragons chystají také ve Starbreeze. Autoři Payday sází na live service a Unreal Engine 5. V současné době směřuje k vydání v roce 2026 pro všechny hlavní platformy. Dosud nejúspěšnějším titulem je Baldur’s Gate 3. Tohoto RPG od Larian Studios se prodalo přes 10 milionů kusů.