Příznivci elektrických kamionů se v Euro Truck Simulatoru 2 mohou těšit na přírůstek. Studio SCS Software oznámilo, že po Renault Trucks E-Tech T se do hry dostávají nákladní vozidla Scania 40 S a 45 S.

Už dnes s nimi můžete vyrazit na cestu skrz rychlé zakázky. Stejně jako v případě elektrického Renaultu není možné tyto kamiony kupovat a vybírat si jakýkoliv náklad. Je to z důvodu jejich omezené ujeté vzdálenosti. V Euro Truck Simulatoru 2 nejsou stanice pro nabití. Na infrastruktuře pro elektromobily se nadále pracuje, současné čerpací stanice nebyly navrženy pro nabíjecí stanice a vyžadují větší úpravy.

Scania 40 S a 45 S vycházejí z řady Scania S s podvozkem 4x2 a jsou vybaveny šestistupňovou převodovkou. V kombinaci se třemi elektromotory se chlubí výkonem 400/450 kW (540/610 k). Kapacita baterie je 624 kWh, což znamená, že dokážou ujet až 520 km v závislosti na celkové hmotnosti přívěsu. Pokud vám cestou dojde energie, můžete využít službu nouzového dobíjení a za poplatek si dobít šťávu.

Interiér přichází s několika specifickými změnami pro elektrickou variantu. Vedle osvěženého interiéru, který zahrnuje ukazatele mrtvého úhlu zabudované do A-sloupků, elektronickou parkovací brzdu a také několik menších změn na přístrojové desce řidiče, se objevují ukazatele specifické pro BEV.

Kromě toho v SCS Software vytvořili speciální lakování. Vše si můžete prohlédnout ve videu výše a na obrázcích níže.