Připravovaný titul Drake Hollow od vývojářů z The Molasses Flood, kteří stojí za roguelike hrou The Flame in the Flood, nám byl představen již loni v listopadu/novemberi. Nyní se k němu však vrátíme, protože už za pár týdnů konečně vyjde a zavede nás do svého úžasného a tajemného světa s názvem Hollow.

Ve hře dostaneme za úkol chránit přátelské obyvatele podobné rostlinám známé jako Drakes. Především to bude vyžadovat výstavbu usedlosti vybavené tak, aby vyhovovala jejich všem potřebám, poskytovala potravu a vodu pro výživu, běžící pásy a sluneční energii pro elektřinu, jógové míčky a loutkové představení pro zábavu a dokonce i elektrické ploty pro ochranu.

Jak můžete vidět v traileru výše, Drakes jsou neustále ohrožováni divokými, v podstatně méně kamarádskými tvory Feral, kteří žijí za hranicemi vesnice. Buďto se proti nim postavíte sami nebo se spojíte s přáteli. Navíc existují hned dva způsoby, jak se proti nim bránit. Můžete na ně zaútočit pomocí nehtových pistolí a tenisových raket nebo si vytvoříte automatickou obranu.

Zkráceně se vydáte prozkoumávat jednotlivé oblasti a postupovat mezi dynamicky generovanými regiony se střídajícími se ročními obdobími, abyste shromáždili zásoby potřebné k rozšíření svých pohyblivých vesnic a následně šli na průzkum znovu.

Drake Hollow bude k dispozici 17. 6. na Xbox One a PC prostřednictvím Microsoft Storu a Steamu. Zároveň zamíří i do knihovny předplatného Xbox Game Pass.