V posledních týdnech žil svět MOBA hry Dota 2 tradičním turnajem The International, který se letos konal už po jedenácté. I letos přitom během turnaje došlo na nějaká ta oznámení. Ne, naštěstí nikdo neoznámil žádnou novou karetní hru, která by byla odsouzena k zániku ještě před jejím vydáním, místo toho tu máme odhalení nové hratelné postavy.

Studio Valve představilo hrdinku jménem Muerta. Je popisována jako vytrvalá revenantka, která s sebou přináší příslib ničivého zúčtování. Soudě podle nového traileru jde přitom o šarmantní dámu spojenou se světem živých i zatracených, která půjde do boje vybavena stylem připomínajícím mexický Den mrtvých a zajímavě vypadající pistolí.

Muerta bude v Dotě 2 k dispozici začátkem roku 2023. A už za pár dnů, konkrétně 3. listopadu/novembra 2022, bude možné v rámci druhé části aktuálního Battle Passu získat nový Announcer Pack, díky němuž neuslyšíme při hraní nikoho menšího než Cavea Johnsona, ředitele společnosti Aperture Science ze série Portal. Ten se nám poprvé představil v Portalu 2, kde k nám promlouval nezapomenutelným hlasem známého herce J. K. Simmonse, takže lze očekávat, že i tentokrát bude o zábavu postaráno. Zvlášť s ohledem na fakt, že Announcer Pack byl představen prostřednictvím dost praštěného videa.

Téměř každý rok se v nějaké šílenosti spojené s turnajem The International angažoval i šéf Valve Gabe Newell a ani letošní ročník naštěstí není výjimkou. Ve videu spojeném s Announcer Packem na motivy Portalu předvádí Newell dost zvláštní smysl pro humor, který se nevyhýbá ani tradičním vtípkům na téma nekonečného čekání na cokoliv, co s tvorbou studia Valve souvisí. Je něco takového vážně pořád vtipné? To ať každý posoudí sám. Přinejmenším jde ale o další, bohužel stále relativně vzácný důkaz toho, že když se chce, dokáže Valve udělat pro komunitu něco opravdu speciálního. Alespoň z určitého úhlu pohledu.