Jak už je zvykem, začátek nového roku ve hrách od Riotu znamená odstartování lunárního festivalu a tentokrát ve znamení tygra. Díky tomu se v League of Legends dočkáme mnoha misí, odměn a skinů, ale není to jediná hra, kde se bude něco dít.

Velkou pozornost si pro sebe ukradlo Teamfight Tactics, jelikož hráčská základna dala jasně najevo, že interaktivní akce prostě zbožňují. Proto s aktualizací 12.2, přichází první Festival lunárních legend, ten přinese nejen spoustu zábavy a lákavé mise, ale i nové minilegendy v podobě Chibi Rachejtlové Jinx a lunární varianty ptakopysků, Danga a proutkářky.

Tím ale nekončí výčet novinek, nadcházející herní set, který přijde 16. 2., nese název Neonové noci a v dosavadním balíčků šampionů se vymění více jak 20 postav. V nových vajíčkách najdete nejen potvůrky z Festivalu lunárních legend, ale máte šanci narazit i na legendy, které budou hrdě nosit brnění z budoucnosti. Jednou z nich je PROJEKT: Propastnice, o které vývojáři tvrdí, že je to nejdrsnější legenda, kterou ve hře momentálně najdete. Vůbec poprvé na pole zavítá Alistar, vrátí se Gnar, Lucian, Draven a Sivir, zároveň přivítáme éru magitechniky, představíme elegány a rozloučíme se s vlastnostmi Říšský a Akademik. A konečně je tady ta největší novinka, vůbec poprvé se v Teamfight Tactics objeví postava, která neexistuje v klasickém League of Legends a není jim nikdo jiný než Silco z Arcane.

Jedinečnost této postavy ční v jeho absenci ve Vyvolávačově žlebu, pro vývojáře je to tak skvělá výzva převést dobře zpracovaného padoucha z obrazovky do hry a přiřadit mu speciální sadu schopností tak, aby odpovídaly jeho nátuře, kterou tak dobře známe ze seriálu. Silco není poslední postavou, která nemá podklad v LoL, ale i tak se probojovala do hry. V budoucnu se toto může stát i jiným outsiderům a ne nutně budou všichni pocházet z Runeterry.