Digitální obchod ZOOM Platform je známý především díky tomu, že se mu kdysi nějakým zázrakem podařilo zajistit trvalou licenci na prodej jinak nedostupných her ze série Duke Nukem. Případně tím, jak snadno si lze jeho název splést s komunikační platformou Zoom. Podobně jako konkurenční GOG se ale občas pokusí vdechnout starým titulům trochu života a postarat se o to, aby byly hratelné i na moderních počítačích a dostupné budoucím generacím. Nejnovějšími předměty těchto snah, které nezřídka prosáknou i na Steam, jsou přitom první dva díly z kultovní závodní série FlatOut.

Lidé z obchodu ZOOM Platform si konkrétně posvítili na klasický FlatOut z roku 2005 i na slavný a o rok mladší FlatOut 2. Obě hry dostaly na Steamu nečekané sobotní aktualizace, jejichž společným jmenovatelem je podpora Steam Workshopu, sběratelských karet a Steam Decku. A co víc, nyní disponují původní, oficiální českou lokalizací ve formě titulků. Ta byla dříve dostupná jen v krabicových verzích, jež u nás distribuovala společnost US - Action/TopCD. Ano, DVD FlatOutu 2 z časopisu ABC, které jeden čas kolovalo po českých školách stejně často jako pirátské kopie Mafie, Need for Speed: Underground 2 nebo Need for Speed: Most Wanted, nevyjímaje.

První FlatOut navíc nově podporuje širokoúhlé rozlišení (včetně 21:9) a ve FlatOutu 2 znovu funguje multiplayer, tentokrát zásluhou sítě OpenSpy.net. Při hraní také můžete slyšet dosud nevyužitý song Papa Roach - Blood Brothers. Samozřejmostí je pak podpora Cloudu a oprava různých chyb, přičemž ZOOM Platform za všechny tyto novinky děkuje oddané modderské komunitě.

Na podporu Workshopu a sběratelských karet pak došlo i v případě méně povedeného spin-offu FlatOut: Ultimate Carnage, který vyšel ve verzi pro Xbox 360 v roce 2007 a na PC o rok později. Pokus o vylepšený, primárně konzolový port FlatOutu 2 se ale dočkal své vlastní nečekané aktualizace na Steamu už 7. března/marca tohoto roku. Tehdy se fanoušci mohli těšit z podpory Steam Decku a achievementů, obnovy české lokalizace a hlavně odstranění Games for Windows Live, nechvalně proslulého a řadu let mrtvého systému, který býval příčinou mnoha problémů, jimiž hra na PC trpěla.

Nyní jsou každopádně první tři díly série FlatOut plně k dispozici na Steamu s řadou moderních funkcí. Aktuálně to však vypadá, že verzí jedničky a dvojky dostupných na GOGu se tyto novinky nijak nedotknou. Ale pokud vám Steam z nějakého důvodu nevoní a chcete si stáhnout offline instalátor bez protipirátské ochrany a s hrstkou bonusových materiálů, můžete si FlatOut, FlatOut 2 i FlatOut: Ultimate Carnage koupit přímo přes ZOOM Platform.