Sony pro fanoušky PlayStationu chystá koncerty. Těšit se na ně můžeme také v Praze a Bratislavě. Zazní v nich soundtracky z kultovních sérii i novějších značek japonské společnosti.

„Ať už si to uvědomujeme, nebo ne, hudba je spojena s některými z našich nejsilnějších herních vzpomínek. Ať už jde o strhující sbor z God of War nebo jemné flétny z Ghost of Tsushima, zvuková kulisa PlayStationu vytvořila jedny z nejemotivnějších okamžiků, které jsme při hraní zažili,“ píše Sid Shuman ze Sony Interactive Entertainment.

Koncerty PlayStationu mají přenést fanoušky do epických světů her God of War, The Last of Us, Ghost of Tsushima, Horizon a mnoha dalších. Mají odrážet bohatou 30letou historii PlayStationu.

„Zažij ohromující fúzi vícevrstvého vizuálního zážitku, pohlcující prostorový zvuk a hudební těleso plné hvězd, které dokonale kombinuje klasické a moderní nástroje. Legendární hudba od skladatelů jako Gustavo Santaolalla (The Last of Us), Joris De Man (Horizon), Ilan Eshkeri (Ghost of Tsushima) a Bear McCreary (God of War) dosáhne nových výšin a přinese vysoce pohlcující zážitky z živého koncertu,“ láká tisková zpráva.

Celosvětové turné bude zahájeno 15. dubna/apríla 2025 v irském Dablinu. Poté se dostane do více než 200 měst v Evropě, Velké Británii, Spojených států amerických a dalších zemí, kde bude probíhat v letech 2025 až 2026.

V Praze se koncert uskuteční 20. května/máje v O2 Aréně. Bratislava nemá termín stanoven. Podle harmonogramu by Bratislava mohla být 19. května/máje.

Předběžný přístup ke vstupenkám s kódem PLAYCONCERT24 začíná ve středu 16. října/októbra 2024. Do volného prodeje půjdou vstupenky v pátek 18. října/októbra 2024. Více na oficiálních stránkách, které jsou v češtině a nabízejí i odkazy na prodej vstupenek.