Pražské studio SCS Software odkrylo plachtu z kamionu, na který jsme mohli narazit v Euro Truck Simulatoru 2 u zastoupení Renault Trucks, a oznamuje příchod prvního elektrického vozidla. Tím bude Renault Trucks E-Tech T.

„Jsme hrdí na to, že můžeme opět spolupracovat se společností Renault Trucks a jsme poctěni jejich důvěrou, že nám mohou představit svůj nejmodernější, plně elektrický nákladní vůz pro naši #BestCommunityEver,“ uvádí zástupce SCS Software.

Renault Trucks E-Tech T se může pochlubit působivými specifikacemi, včetně výkonné 540kWh baterie, která mu umožňuje ujet až 500 kilometrů na jedno nabití při použití stejnosměrné nabíječky během hodinové přestávky. Je vybaven konfigurací 4x2 a 12stupňovou převodovkou Optidriver, která nabízí bezproblémový zážitek z jízdy. Jeho celková kombinovaná hmotnost (GCW) činí 44 tun, což podtrhuje jeho působivou přepravní kapacitu. Jeho maximální rychlost rekuperace navíc odpovídá jeho maximálnímu výkonu, který dosahuje působivých 490 kW.

Příchod tohoto kamionu můžete očekávat nedlouho po vydání aktualizace 1.50. Prohlédnout si ho můžete v naší galerii zvenčí i zevnitř.