Trvalo to, ale dočkali jsme se. Microsoft poprvé od éry Xboxu 360 vrací do svého ekosystému žádost o přátelství. Jednoduchá a běžná funkce je komunitou Xboxu hodně očekávaná. Od tohoto týdne ji mohou testovat členové programu Xbox Insider na počítačích a kapesních zařízeních. Až projde testem, bude dostupná všude.

„S nadšením oznamujeme návrat žádostí o přátelství!“ uvádí Xbox na sociálních sítích. Až aktualizace vyjde pro všechny, budete moci snadno posílat, přijímat nebo mazat žádosti o přátelství. Dle Microsoftu funkce usnadní navazování kontaktů s ostatními hráči.

V současné době je na Xboxu možné pouze někoho sledovat, abyste byli informování o jeho sdíleném obsahu. To nadále bude možné. Jen teď navíc snadněji uvidíte, kdo chce být vaším kamarádem. U starého systému, který se poprvé objevil u Xboxu One, chybí upozornění. To vidíte pouze, když jste online a někdo vás začne sledovat.

Tento týden Microsoft spustil nový tarif předplatné. Xbox Game Pass Standard nahrazuje Xbox Game Pass pro konzole. Je to něco levnější než Xbox Game Pass Ultimate, nabízí spoustu her a online multiplayer, ale chybí hraní přes cloud, EA Play a úplně nové hry. Ty se budou v předplatném objevovat až později, klidně až po roce od premiéry.