Už jsme psali o příchodu Lary Croft do asymetrické hororové hry Dead by Daylight. Slavná archeoložka ale není jedinou novinkou. Do hry se dostává hráči dlouho žádaný režim 2v8 a cross-platformní možnost postupu.

Název módu je všeříkající. Po mapě hry se budou pohybovat rovnou dva vrazi a je na osmi přeživších, aby se s výzvou vypořádali a z mapy utekli. Vývojáři z Behaviour Interactiveblogovém příspěvku slibují napínavý a akcí nabitý zážitek. Mapy budou pro potřeby režimu větší, počet generátorů bude vyšší – k vítězství bude potřeba zprovoznit osm ze třinácti. Dojde i k množství dalších úprav hratelnosti v rámci balancu. Zmizí například háky, chycení přeživší půjdou rovnou do klece.

Pokud vás nový režim zaujal, tak vězte, že bude časem omezený. Zpřístupněn bude 22. července/júla po dobu dvou týdnů.

Pokud hrajete Dead by Daylight na více platformách, potěší vás zpráva, že bude od 22. 22. ve hře sdílený postup. Stačí mít účet u Behavioru a vybrat platformy, na kterých hrajete. Týká se to všech konzolí a obchodů, pouze nemůžete sdílet měnu a DLC ze Switche. Pokud ale chcete tyto věci sdílet směrem na Switch, můžete. Na PC také dojde ke zdražení DLC, aby se cenou vyrovnaly těm konzolovým. Jde jen o jeden dolar, tedy zhruba 25 korun.

Tyto změny přicházejí do hry v rámci nové sezóny – Tome, jak se ve hře jmenují – se kterou také přichází plejáda nových skinů, střípky loru pro některé postavy a už zmíněná Lara Croft, která také obdržela nový trailer. Podívejte se:

Dead by Daylight je populární asymetrická multiplayerová hra inspirovaná slashery a jinými horory. Hráč buď hraje za jednoho ze skupiny přeživších, nebo se chopí role krvežíznivého vraha.