Minulý měsíc zaznamenalo Call of Duty Mobile hranici 100 milionů stažení a to je na mobilní hru obrovský úspěch. To ovšem neznamená, že se vývojáři přestali o svoji hru starat. 

O víkendu se do hry totiž dostal dlouho očekávaný zombie mód. Jeho příchod už byl zvěstován nějakou tu dobu, protože ve hře byla připravena ikonka pro jeho spuštění s nápisem coming soon. Ovšem kdy bude mód spuštěn jsme až do teď nevěděli. Spuštění proběhlo formou valící se laviny, kdy se update spouštěl postupně v jednotlivých částech světa. První zombie se objevili v Los Angeles a to už v pátek ve 21:00 tamního času. K nám dorazili druhý den na to v 6 hodin našeho času. 

 Ovšem zombie mód není to jediné co do hry společně s updatem přibylo. Hra dostala i dlouho očekávanou druhou sezónu na kterou se spousta hráčů tak těšila. Ta přinesla nový battle pass a s ním i Alexe Masona, kterého známe z Black Ops 1. Spolu s druhou sezónou přišla do CoD i zima a s ní várka zimních a vánočních skinů. Teď se ale už pojďme podívat na to hlavní a to jsou zombie.

 

Ty nám nabídnou hned 2 herní režimy - raid a survival a zatím jednu mapu, kterou známe již z původních zombie režimů a tím je Shi No Numa. Režim raid je navíc ještě rozdělen do dvou obtížností na normal a hard. A o co v něm vůbec jde? Po dobu osmi nebo dvanácti kol musíte přežít a pokusit se nasbírat se svým týmem co nejlepší vybavení, protože po dokončení posledního kola vás čeká boss. Ten se nespawnuje na mapě, nýbrž budete přenesení do kruhové arény, kde se budete muset utkat s ním a s jeho dalšími zombie pomocníky. Zato režim survival vás před žádného bosse nepostaví, ale vaším úkolem bude přežít co nejvíce kol. 

Zbraně získáváte buďto nákupem na stěně, nebo vylosováním z bedničky, jak jsme zvyklí z původní série. V kosení vln zombie nám navíc můžou pomoc nápoje, pasti nebo nově i mince se speciálními schopnostmi nebo vylepšeními vašich atributů. Ani mapu nemáte odemknutou celou od začátku. Lokace odemykáte postupně. A pokud se vám náhodou podaří zemřít, tak nemusíte čekat do nového kola, než se znovu narodíte. Buďto použijete coiny nebo chvíli počkáte. V každé hře mají hráči 3 coiny zdarma nebo si je můžou koupit v bedně za reálné peníze, což se hráčům samozřejmě ani trošku nelíbí.

Do hry se ale vrátila možnost hrát na ovladačích DUALSHOCK4 pro PS4 a na ovladači pro Xbox One, což hráče naopak dost potěšilo. Tato možnosti tu totiž již byla, odstranili ji však v říjnu tohoto roku.

Zombie mód je samozřejmě krásné zpestření, ale za mě díru do světa rozhodně neudělá. Ovšem pokud vás nějakým způsobem hra do této chvíle minula, tak není na co čekat, celá hra je totiž kompletně zdarma jak na zařízení Android tak iOS