Plně remasterovaný druhý díl kultovní real-time strategie Age of Empires je znovu rozšířen ve verzích pro PC a konzole Xbox. Po návratu do Říma, lordů západu, indické dynastie a válčení husitů a Poláků přicházejí na řadu Vikingové.

V devatenácti scénářích si zahrajete za Ragnara Lothbroka, Odu Nobunagu, Otu Velikého a další. „Vaše strategie a rozhodnutí rozhodují o vašem osudu: stanete se konečným vítězem, nebo padnete poražen?“ ptají se vývojáři.

Na DLC Victors and Vanquished míří kritika ze strany hráčů kvůli použití komunitního obsahu. Vývojáři do placeného balíčku zahrnuli 14 scénářů inspirovaných nejoblíbenějším komunitou generovaným obsahem a přidali 5 exkluzivních nových scénářů.

Ve scénářích najdete vikinskou kampaň sledující Ragnara Lothbroka při jeho nájezdech na osady napříč severní Evropy, snahy Oty Velikého o spřátelení se s Vikingy, Maďary a Franky nebo o odpor proti nim a kampaň zasazenou do Japonska, která hráči umožní vést jeden ze šesti jedinečných klanů v roli Ody Nobunagy, včetně nindžům podobných zabijáků z klanu Mori.