I když demoverzí v dnešní době není tolik jako dříve, tak se Valve díky různým festivalům podařilo přimět vývojáře a vydavatele k jejich obnově. Zejména potom nezávislé tvůrce. Výsledkem jsou tisíce nových demoverzí. Valve chce jejich vznik více podpořit a udělat z nich na Steamu ještě mocnější a flexibilnější marketingové nástroje.

Dema se dosud zobrazovala jako tlačítko na stránce základní hry v obchodě. Pokud ale vývojáři/vydavatelé budou chtít, může mít jejich demoverze vlastní stránku na Steamu. Tím získají více místa pro lepší popis obsahu demoverze a skrze snímky obrazovky, upoutávku a seznam podporovaných funkcí budou moci specifikovat její rozdíly oproti plné verzi. Samozřejmě na stránce demoverze nechybí odkaz na plnou verzi hry.

S vlastní stránkou demoverzí přicházejí na řadu uživatelské recenze. Hráči mohou hodnotit dema a tím podpořit jejich viditelnost. Pochopitelně záporné recenze fungují přesně naopak.

Další změny se už týkají přímo uživatelů. Demoverze můžete nově přidat do své knihovny bez nutnosti okamžité instalace. Stejně jako bezplatné hry, i demoverze mají ode dneška na stránce v obchodě dostupné tlačítko „Přidat do knihovny“, díky kterému si demo přihodíte do knihovny třeba z mobilní aplikace a nainstalujete ho, až se dostanete k PC.

Demoverze je možné nainstalovat, i když vlastníte příslušné plné hry. Primárně tato změna usnadní vývojářům testování jejich demoverzí, ale jistě pomůže také běžným uživatelům se správou knihovny. Demoverze je nově možné explicitně odstranit z účtu. Stačí na vybranou demoverzi kliknout pravým tlačítkem myši a vybrat „Spravovat > Odstranit z účtu“. Nově platí, že jakmile je demoverze odinstalována, je automaticky odstraněna z knihovny.