Zatímco si hráči Dead or Alive 6 na PC můžou zcela zdarma měnit barvu vlasů své postavy díky různým modům, hráči na PS4 musí po příchodu nové aktualizace s označením 1.20 za každou změnu barvy zaplatit. Tedy stejně jako u skutečného kadeřníka. Dead or Alive 6 je ovšem poměrně drahá hra a není úplně fér hráče takto obírat o další peníze.

Konkrétně vždy za změnu barvy vlasů musíte zaplatit takzvaným Premium Ticketem v hodnotě dolaru, a to i v tom případě, že se chcete přebarvit na barvu, za kterou jste již jednou zaplatili. Zkrátka pokud patříte k těm hráčům, jež chtějí mít neustále svěží styl, necháte za tyto kosmetické úpravy pomalu více peněz než za samotnou hru, což je dost šílené. Bohužel jediné, co s tím můžeme dělat, je kontaktování studia Team Ninja a vyjádření našeho nesouhlasu s těmito novými kosmetickými mikrotransakcemi v Dead or Alive 6.

Naštěstí pro zbytek komunity se tyto mikrotransakce na platformy Xbox One a PC podle vývojářů nedostanou a můžou dál v klidu hrát s tím, že je neohrožují žádné zbytečné poplatky za customizaci barvy vlasů.