Legendární roguelike Dead Cells dospěl po sedmi letech od svého debutu v early accessu ke svému konci. Tím je poslední aktualizace s číslem 35 a příznačným názvem The End is Near.

Závěrečná aktualizace přináší mnoho novinek, které potěší všechny fanoušky. Můžete se těšit na tři nové nepřátele, nové zbraně, mutace a více než 40 nových hlav, kterými si můžete přizpůsobit svůj vzhled. Vývojáři také mysleli na vylepšení nastavení přístupnosti. Nově si tedy můžete zapnout vycentrování minimapy na postavu, možnost obkreslit a tím zvýraznit bodce, přidat pozadí k textu a upravit chování kamery.

Jedním z nejzajímavějších prvků jsou nové prokleté biomy, které mají přinášejí nové výzvy a odměny. V nich konkrétně naleznete i nové nepřátele nebo legendární vybavení s novými efekty, které například mohou zvýšit násobič kritických zásahů podle množství zlaťáků, jež u sebe zrovna máte.

Závěrečná aktualizace Dead Cells není jen o novém obsahu, ale také o rozloučení. Na konci poznámek k poslednímu patchi vzkazují vývojáři z Motion Twin a Evil Empire všem hráčům poděkování: „Děkujeme vám za všechno vaše odhodlání, nadšení a zpětnou vazbu. Bez vás všech by Dead Cells nebylo tím, čím je dnes.“

Tvůrci z Evil Empire, kteří se podíleli na vývoji DLC a aktualizací přibližně posledních pět let, se připojili k těmto poděkováním i na síti X: „Obrovské díky všem z komunity, bylo nám s vámi skvěle, když jsme vytvářeli šílený obsah, a samozřejmě děkujeme Motion Twin, že nás nechali hrát s jejich výtvorem!“

Dead Cells se stala jednou z nejuznávanějších her v žánru roguelike a i když se s ní loučíme, zůstane v paměti jako příklad toho, jak dokáže dlouhodobá podpora a vášeň vývojářů vytvořit vskutku výjimečnou hru. Mimochodem, ve studiu Evil Empire teď vzniká Rogue Prince of Persia. Hra je dostupná v předběžném přístupu na Steamu.