Slibovaný obsah je tady. Včera, 29. 8. 2023, multiplayerovou hororovou hru Dead by Daylight obohatila velká aktualizace, která přináší hrůzu nahánějícího Xenomorfa ze série Vetřelec.

Mimozemšťan se stane novým zabijákem, zatímco Ellen Ripleyová novým přeživším. Vše se pak odehrává na nové mapě v podobě vesmírné lodi Nostromo, na kterou právě útočí Xenomorf.

Vývojáři ze studia Behaviour Interactive se dušují, že se jim povedlo navodit atmosféru po vzoru mistrovského sci-fi režiséra Ridleyho Scotta z roku 1979, tak to můžete posoudit. Dead by Daylight je dostupné pro PC, PlayStationu 5, PlayStationu 4, Xboxu Series X/S, Xboxu One a Nintendu Switch.

„Jednou z největších výzev této kapitoly bylo prolnutí světa Vetřelce se světem Dead by Daylight. Snažili jsme se ctít zdrojový materiál a zároveň respektovat naši hratelnost a svět, který jsme vybudovali, a doufáme, že hráči rozpoznají – a ocení – známé památky a zvrácené úpravy prostředí z Vetřelce,“ uvedl zástupce uměleckého ředitele Chase Toole.

Vetřelec i Ellen, stejně jako jiné postavy v Dead by Daylight, disponují vlastní sadou útoků, speciálních pohybů a výhod, díky nimž budete moci různými způsoby zasáhnout do scénáře a zaskočit protivníka. Xenomorf můžete díky zabijácké schopnosti Hidden Pursuit používat kontrolní stanice (na mapě jich je sedm) a dostávat se do skrytých tunelů pod mapou, kde může pozorovat přeživší. Když z tunelu vyleze, bude mít označené všechny přeživší v okolí. Jde o novou mechaniku, která poskytuje vetřelci pohyb po celé mapě a má zvyšovat faktor děsivosti. Pozor si musí dávat na věže s plamenometem.