David Jaffe, bývalý šéf vývoje God of War a Twisted Metal, Image Games a Anshar Studios spojují své síly při tvorbě RPG s gangsterskou tematikou. Jaffe se na projektu podílí jako kreativní konzultant, zatímco Marta Fijak, bývalá designérka úspěšného Frostpunku, je kreativní ředitelkou. Tým doplňují další zkušení tvůrci podepsáni za tituly jako Divinity: Original Sin 2, League of Legends, Outriders, Dead by Daylight nebo Call of Duty.

Nová hra má AA ambice a bude vyprávět příběh o lidských vztazích pohledem kriminálek. „Vyprávění příběhů je naší specialitou v Platige Image (součást Image Games),“ dodala Justyna Supernak a připomenula, že se podíleli na hrách jako God of War, Frostpunk, League of Legends či Call of Duty.

Přečtěte si také: Na Steamu vypukl letní výprodej na nové i starší hry

Piotr Gnyp, spoluzakladatel společnosti Image Games, k partnerství řekl: „Pro mě osobně je Anshar Studios ideálním partnerem pro vytvoření naší první hry. Podle mého názoru jde o jedno z nejsilnějších evropských studií specializujících se na prvotřídní nezávislé RPG. Jejich portfolio je plné her, které oceňují hráči i kritici.“

Anshar Studios mezitím chystá ještě kyberpunkové a detektivní RPG s názvem GameDec a v poslední době pomáhali na hrách jako Outriders, Divinity: Original Sin 2 a Dead by Daylight.

Na další informace, datum vydání a platformy si musíme počkat. Hra se nám má ukázat v prvním čtvrtletí roku 2022.

DAVID JAFFE V  MOVIE GAMES

Před necelými dvěma měsíci jsme se dozvěděli, že se David Jaffe připojil k polské společnosti Movie Games, kde působí jako konzultant a člen dozorčí rady. Movie Games současně navázalo spolupráci s Platige Games a společně založili Image Games.

„Naším cílem je, aby se Image Games stalo výjimečným studiem známým hrami s poutavými příběhy, napínavou hratelností a animacemi hodnými stříbrného plátna. Žánr dobových kriminálních příběhů je pro realizaci této vize ideální. Více o našem vývoji prozradíme již brzy, kdy oznámíme náš první titul,“ řekl Piotr Gnyp, marketingový ředitel společnosti Movie Games.

Movie Games se dosud soustředilo na simulátory, včetně těch neobvyklých jako je Drug Dealer Simulator, v němž hrajete za drogového dealera. Chystají také War Hospital, kde se stanete velitelem britské polní nemocnice během prvního světové války. Jde také o autory Lust for Darkness a Lust from Beyond, které mísí prvky psychologického hororu s okultismem a erotikou. Právě poslední jmenovaný titul na Jaffeho nejvíc zapůsobil.

„Je mi potěšením se připojit k rodině Movie Games! Mezi svérázné a pekelně vynalézavé hry, jako je Lust from Beyond, a svěžími a inovativními tituly, jako je připravované War Hospital, Movie Games ukazují, že se nebojí riskovat,“ cituje Davida Jaffeho server Strefę Inwestorów. Tento magazín také tvrdí, že jde o největší přestup v historii polského videoherního trhu.

Přečtěte si také: Pozor na GTA 5 a další hry zdarma. Obsahují malware

V Platige Image najdeme tvůrce trailerů pro filmové i videoherní společnosti. Spolupracují například s firmami jako CD Projekt RED, Sony, Microsoft Studios, Ubisoft, Activision, Square Enix, Konami, Bethesda nebo IO Interactive. Pro ně vytvořili upoutávky na Cyberpunk 2077, Zaklínač 3, Dishonored, Frostpunk, Total War Warhammer, Outriders, Metro Exodus, Dying Light 2 nebo Call of Duty Black Ops: Cold War.

Společnosti Platine Image a Movie Games si Image Games rozdělily napůl, každá společnost vlastní polovinu akcií nové firmy. Těšit se od nich můžeme minimálně na tři gangsterky, které budou zasazené do různých časových období.