Konec dohadům a spekulacím. Populární obchod s elektronikou prochází postupnou transformací. Na konci této cesty bude CZC začleněno do struktury Allegra. Poté zákazníci budou moci nakupovat zboží z nabídky CZC výhradně na platformě Allegro.

„Ostatní dlouhodobé základy tohoto oblíbeného e-shopu s elektronikou jako přímá spolupráce s výrobci, český tým vysoce kvalifikovaných odborníků, lokální technická podpora a sklad, vyřizování reklamací a v neposlední řadě i geekovská DNA zůstávají a Allegro je rozhodnuto je dále podporovat,“ uvádí tisková zpráva.

Polské online tržiště Allegro s mezinárodní působností získalo CZC jako součást tehdejší skupiny Mall Group během akvizice, která byla finalizována přibližně před dvěma lety. Od té doby se soustavně snaží o finanční stabilizaci značky, jejíž výsledky mimo jiné vlivem nedávného oslabení e-commerce kolísají. Aby byla stabilizace dlouhodobě úspěšná, bylo nutné učinit mnoho zásadních rozhodnutí, včetně softwarové optimalizace. Kvůli tomu společnosti rodiny Allegro přecházejí na společnou systémovou platformu a služby.

Postupné začlenění CZC do Allegra lze pozorovat už nějakou dobu. Stránka CZC.cz se v předešlých měsících a týdnech změnila, najdeme na ní nabídky z Allegra a u některých produktů dokonce levnější variantu na Allegru.

I přes tohle Allegro chce značku CZC podporovat a udržet ji na českém trhu. Zákazníci mají mít stále možnost nakupovat produkty od CZC se zárukou originality a případné reklamace či vrácení zboží bude i v budoucnosti vyřizováno stávajícím českým týmem. Nicméně stránka CZC.cz bude po transformaci sloužit především k řešení reklamací a dalších záležitostí týkajících se záruky zboží. Zbytek se přesune na speciální stránku na platformě Allegro.

„Hlavním cílem uvedené transformace je umožnit, aby značka CZC mohla dále působit na trhu jako důvěryhodný partner českých zákazníků a současně bylo možné udržet technologické náklady pod kontrolou,“ píše se dále v tiskové zprávě.

„Jsme si dobře vědomi toho, že CZC má jako původní česká značka s dlouhou historií mnoho věrných zákazníků. Od dubnového spuštění CZC shopu běžícího na platformě Allegro v testovacím režimu vnímáme jejich zpětnou vazbu, bereme ji vážně, a i nadále jí budeme naslouchat,“ dodává tisková zpráva s tím, že nový CZC shop na platformě Allegro se bude dlouhodobě vylepšovat.

Navzdory tomu nebude nový CZC shop obsahovat některé z populárních věcí, které měli zákazníci CZC tolik rádi, teď chybí například porovnání produktů. Je otázkou, co vše se bude snažit Allegro na svou platformu přidat a jak oddělí CZC od zbývajících prodejců, kteří na online tržišti inzerují své produkty.

Transformace CZC má proběhnout do konce září letošního roku.