Kdy vyjde masivní aktualizace pro Counter-Strike: Global Offensive, která je spíše známá jako Counter-Strike 2? Dříve studio Valve uvádělo, že aktuální díl slavné série bude upgradován někdy během letošního léta. Ale protože Valve bude vždy Valve, k nějakému posunu prostě muselo dojít, takže při nedávných oslavách 20 let fungování Steamu jsme se dozvěděli, že Counter-Strike 2 vyjde do konce roku.

Oficiální či jakkoliv konkrétní termín jsme ale dosud nedostali. Čím dál většímu množství hráčů CS:GO to může být v zásadě jedno, protože Valve rozdává pozvánky do testování, které probíhá v rámci oddělené větve hry, jako na běžícím páse, ale stále je tu určité procento zájemců, kteří si zatím všechny novinky nemohou vyzkoušet. A teď to vypadá, že už nebudou muset čekat moc dlouho.

Studio Valve si nikdy příliš nepotrpělo na komunikaci s fanoušky skrz sociální sítě, zaměstnanci zodpovědní za Counter-Strike jsou ale dlouhodobě výjimkou. A právě ti se na Twitteru prostě zeptali, co děláme příští středu. Ačkoliv to může vypadat, že ve Valve už má někdo jen krok k tomu, aby se postavil před školu s pytlíkem bonbonů, něco takového nelze interpretovat jinak než jako jasný náznak toho, že Counter-Strike 2 formálně vyjde příští středu, 27. září/septembra 2023.

Zatím je samozřejmě třeba brát tweet s určitou rezervou, Valve je navíc z pohledu našeho časového pásma nejčastěji aktivní v pozdních večerních hodinách, takže se může klidně stát, že pokud CS2 příští středu dorazí, může být pro nás dostupný až po středeční půlnoci. Příznivci série Counter-Strike, kteří na verzi s dříve nemyslitelnou číslovkou čekají jako na smilování, by ale určitě měli být v pozoru.

Jak už bylo každopádně uvedeno, Counter-Strike 2 vyjde jako rozsáhlá a bezplatná aktualizace Counter-Strike: Global Offensive, takže ať už dvojka vyjde příští středu, nebo ne, jednoho dne se nám zkrátka všem v knihovně na Steamu CS:GO přejmenuje na Counter-Strike 2. Doufejme tedy, že Valve dopadne lépe než Blizzard Entertainment, který v zásadě totéž zkusil v případě kultovní, ale dnes už neexistující multiplayerové střílečky Overwatch a průseru jménem Overwatch 2. Jelikož se ale všechny možné skiny, které se vám pochopitelně převedou do nové verze hry, stále prodávají na komunitním trhu Steamu jako rohlíky, nikdo z Valve by neměl mít potřebu vymýšlet nové či agresivní způsoby monetizace na úkor herního obsahu a zážitku, takže se snad nemáme čeho bát.