Counter-Strike 2 od Valve, který už může testovat omezené množství veteránů multiplayerové střílečky Counter-Strike: Global Offensive, je prostřednictvím častých aktualizací neustále vylepšován. Nově přitom došlo na první významnou aktualizaci, která přináší zejména změny v oblasti uživatelského rozhraní.

Ve Valve se rozhodli dát sbohem kruhovému menu nákupu předmětů na začátku každého kola, s nímž se můžete setkat v CSGO. Spíš než o návrat k nabídce, kterou nabízí originální Counter-Strike, Counter-Strike: Source nebo všemi oblíbený Counter-Strike: Condition Zero, má jít ale o určitý upgrade, díky němuž byste toho na jedné obrazovce měli vidět více. Nechybí přitom ani možnost vrácení peněz za jakoukoliv zbraň, kterou jste v daném kole už koupili, ale ještě nevyužili, nebo ukazatele, díky nimž budete mít přehled o tom, čím jsou vybaveni vaši spoluhráči.

Změnila se také obrazovka inventáře, potažmo vybavení, na níž můžete upravovat svou nabídku zbraní. Teroristé i protiteroristické jednotky mají k dispozici sloty pro 4 zbraně, 5 zbraní na střední vzdálenost (samopaly a těžké zbraně) a 5 pušek (včetně možnosti vzít si do boje obě varianty útočné pušky M4). Menu nákupu zbraní si můžete přizpůsobit pouhým přetažením zvoleného předmětu do příslušného slotu.

Aktualizace by měla potěšit i moddery, protože Counter-Strike 2 je nyní vybaven podporou nástrojů Workshopu, které lze povolit a stáhnout prostřednictvím herního nastavení. Tyto nástroje dávají tvůrcům možnost vytvářet vlastní mapy, samolepky na zbraně nebo skiny zbraní. Vypadá to tedy, že modderskou komunitu se zájmem o engine Source 2 i hráče, kteří mají v oblibě uživatelský obsah, čeká pěkná nadílka.

Asi nejdůležitější a nejvýraznější novinka, kterou se nyní může Counter-Strike 2 pochlubit, souvisí s legendárními slepicemi. Ty se původně objevily na klasické mapě cs_italy v originálním Counter-Striku a během let se z nich stala jedna z ikon celé série. A CS2 s nimi zachází, jak se patří. Uživatel Twitteru s přezdívkou Aquarius zveřejnil video, které ukazuje, že když po slepicích hodíte molotov nebo zápalný granát, už se jen nerozprsknou na obláček peří. Prostě se změní na krásnou pečínku.

Je hezké vidět, že tvůrcům z Valve očividně pořád nechybí smysl pro humor a že Counter-Strike 2 nemusí být ve všech ohledech nutně smrtelně vážná věc. I když pochybujeme, že vývojáři mají tolik smyslu pro humor jako organizátoři turnajů ze společnosti ESL. Ti nedávno vydali zajímavé video, jež odhaluje některé méně očekávané novinky a způsoby oživení mety. Je to všechno jen vtip? Posuďte sami.