Counter-Strike 2 loni vyšel jako masivní aktualizace kultovní multiplayerové střílečky Counter-Strike: Global Offensive. Studio Valve ale nejspíš bude už navždy předstírat, že tímto krokem Global Offensive a velkou část jeho obsahu nesmazalo z povrchu zemského a že všechno, co teď do hry přidává, je novinka. Nyní to dokazuje oznámení, že Counter-Strike 2 vůbec poprvé rozšiřují komunitní mapy. Přestože během let byly do CSGO mapy vytvořené komunitními tvůrci přidány prostřednictvím oficiálních aktualizací už mnohokrát.

Ponechme ale filozofickou problematiku Théseova Counter-Striku stranou a pojďme se podívat na to, o jaké mapy vlastně jde. Vévodí jim totiž klasika všech klasik, legendární Pool Day. S mapou soustředěnou okolo plaveckého bazénu se mohl v minulosti snadno setkat každý, kdo alespoň zakopl o originální Counter-Strike, také známý jako Counter-Strike 1.6. Během let se ale objevily různé verze určené pro snad všechny díly série.

Stávající a oficiálně přidaný Pool Day, který využívá výdobytky enginu Source 2, však aktuálně podporuje jen mód Arms Race/Závod ve zbrojení. Na Steam Workshopu, ze kterého si studio Valve všechny nově přidané komunitní mapy vypůjčilo, je ale k dispozici i klasická verze, jež podporuje více herních módů a v níž nechybí ani místo pro bombu nebo zbraně poházené volně na zemi.

Režim Wingman/Bratr ve zbrani pak rozšířila mapa malebného italského městečka Memento a letištní hala Assembly. Vývojáři z Valve ovšem nezapomněli ani na Deathmatch, nenáročný mód a kompetitivní matchmaking, v nichž se lze nově setkat s mapami Thera a Mills. Díky nim si můžete zastřílet nedaleko větrných mlýnů – očividně někde v Holandsku – a v ulicích přímořského řeckého města. Vypadá to tedy, že si ve Valve uvědomili, že je léto, a tak s výjimkou Assembly vybrali jen mapy, v nichž je hodně vody a slunce.