Na Summer Game Festu se neobjevilo dlouho očekávané pokračování Hollow Knight. Pokud byste hledali náhradu, tak by tady byla jedna novinka. Na Guerrilla Collective 2024 se představila Constance.

Constance je 2D ručně kreslená akční adventura s umělkyní, která ovládá štětec a pokouší se uniknout z barevného, ale rozpadajícího se světa vytvořeného jejím upadajícím duševním zdravím. Budete muset projít nejméně šesti jedinečnými biomy plných tajemství a nebezpečí. Během dobrodružství budete odemykat nové techniky štětce, které vám pomohou porazit hrozivé nepřátele, překonat plošinové výzvy, vyřešit složité hádanky a posunout se dál.

Jen pozor, každé použití štětce bude kazit barvu. Když to přeženete, tak se barva zcela „zničí“, což vyústí v negativní účinky. Po smrti si můžete vybrat, jak budete pokračovat ve své cestě. Můžete pokračovat v úkolu za určitou cenu, nebo se vrátit do bezpečného bodu a prozkoumat další cesty.

Autoři ze studia btf se inspirovali u Paper Mario a Escape from Ever After. Po stránce hratelnosti ale připomíná Hollow Knight. Pakliže máte chuť, na Steamu je k dispozici demoverze. Plná verze vyjde koncem roku 2025 na PC a nespecifikované konzole.