Cliff Bleszinski, trochu populárněji známý jako CliffyB, je jméno, které si z poslední doby můžete pamatovat hlavně ve spojitosti s nezávislým studiem Boss Key Productions. Studio otce série Gears of War mělo velké plány a jejich první hra, LawBreakers, skončila masivním neúspěchem. Druhý pokus, Radical Heights, dopadl ještě hůře a studio po čtyřech letech zaniklo. Cliff se nechal v poměrně rozhořčeném (a již smazaném) tweetu slyšet, že „již NIKDY [nebude] dělat další hru.

Herní průmysl tak v roce 2018 opustil a mezitím začal pracovat na svých memoárech. Během včerejšího dne na svém Facebooku vydal delší příspěvek, v němž se ohlíží na několik věcí. Mluví zejména o svém studiu Boss Key a všech chybách, které udělal.

V závěru se ale jeho postoj k vývoji her trochu obrací a poukazuje na velmi úspěšné hry jako Fall Guys nebo Among Us.

...zatím mám menší nutkání možná zkusit vytvořit nějakou menší hru. Mám pár nápadů, takže uvidíme. Totálně jsem se v poslední době zamiloval do menších her a úspěchy titulů jako Fall Guys a Among Us mi dávají naději, že ne všechno musí být šílené AAA, které vyžadují masivní crunche ničící rodiny a duševní zdraví se 100milionovým rozpočtem,“ píše Cliff Bleszinski.

Takové hry mi dávají naději, že se jednoho dne budu moci do průmyslu vrátit. Velmi pomalu a opatrně,“ dodává.

Celý facebookový příspěvek je nicméně velmi zajímavý, pokud vás zajímá více informací právě o jeho studiu Boss Key. My jenom doufáme, že se CliffyB vážně jednou vrátí. A kdo ví, co by se od něho pak mohlo objevit.