Včerejší náznaky byly správné. Polská společnost Techland spustila speciální akci na serverech Dying Light, kterou opět dokazuje, že se o svou hru stará i dlouho po vydání. Tentokrát se vývojáři rozhodli pro crossover s oblíbenou kooperační střílečkou Left 4 Dead 2 od Valve.

Speciální event běží od 24. do 28. října a přináší zvýšení viru společně s útočícími hordami nakažených a intenzivnější boj o přežití. Naštěstí k dispozici máte více zbraní i munice. Díky těmto změnám se akce má podobat více stylu Left 4 Dead 2, čemuž dopomáhají i ikonické zbraně v podobě elektrické kytary, pánve a golfové hole. K výrobě těchto zbraní obdržíte základní schémata, pokud ale zvládnete výzvy L4D2, tak získáte zlaté plány.

Nahoře se můžete podívat na trailer, který na tuhle událost láká.

Původní zpráva

Valve se ještě nenaučilo počítat do tří, a tak pochodeň převzalo polské studio Techland a láká na crossover mezi Dying Light a Left 4 Dead 2. V současné době nemáme k dispozici žádné podrobnosti, je ale dost možné, že se do Dying Light dostanou noví hrdinové, případně známé lokality z Left 4 Dead 2. Doprovodný obrázek ukazuje pouze nové typy zbraní, včetně charakteristické kytary, kterou fanoušci L4D2 velmi dobře znají.

Někteří dokonce spekulují, že Techland může pro Dying Light vytvořit kooperativní mise ve stylu těch, které najdeme v Left 4 Dead 2. Já bych to ale viděl spíše na skiny pro postavy a jejich hlasy, plus na zbraně. To nevyžaduje tolik práce. Techlandu by se už nevyplatilo se detailněji věnovat Dying Light, když má na příští rok v přípravě Dying Light 2 - mimochodem, na Gamescomu se tahle hra ukázala ve velmi dobrém světle a vývojáři slibují podporu na další čtyři roky. Druhý díl bude klást větší důraz na příběh a volby. Těšit se můžete na PC, PlayStationu 4 a Xboxu One.

Vraťme se ještě na začátek tohoto článku, co myslíte, naučí se Valve někdy počítat do tří? (čekáme na Left 4 Dead 3 a hlavně na Half-Life 3, případně ještě na Portal 3).