Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Sony v patentu devkitu PlayStationu 5 podrobně popsala systém chlazení. Nový hardware chladí šest ventilátorů (tři na každé straně). Je dosti netypické, že Sony si takto chrání devkit, což je vývojová verze konzole, která v minulosti s finální podobou měla pramálo společného. Že by takhle skutečně vypadala PS5? Mnozí si to myslí.

- Codemasters lákají hráče na F1 2020 Deluxe Schumacher Edition, která obsahuje významné vozy z kariéry Michaela Schumachera (Jordan 191, Benetton B194, Benetton B195 a Ferrari F1-2000) společně s dalšími bonusy, včetně závodních obleků, oslavné animace na stupínku a nátěry aut do multiplayeru.

- Epic Games oznámili odklad nové sezóny Fortnite i nového live eventu. Nová sezóna odstartuje 17. 6. a live event The Device o dva dny dříve. Původně měla sezóna začít 11. 6. Odklad je z důvodu situace ve Spojených státech amerických po smrti George Floyda.

- SnowRunner pro PS4, Xbox One a PC obdrží brzy patch s označením 5.0. Ten bude opravovat chyby, přidá novou mapu do Tajmyru, funkční zrcátka do konzolových verzí, více pozic pro uložení hry a force feedback při hraní s volantem na PC. Pokud vše půjde podle plánu, bude patch dostupný od 9. 6.

- PES 2020 prostřednictvím Data Packu s označením 7.00 obdrželo slibované EURO 2020. Hráči si mohou užít fotbalovou soutěž na novém stadionu s národními týmy a oficiálním míčem.

- House Flipper se po PC, PS4 a Xboxu One chystá na další platformu. Simulátor uklízení, oprav a přestavby domů dorazí 12. 6. na Nintendo Switch.

- S předplatným Xbox Live Gold/Game Pass Ultimate si na Xboxu One můžete v průběhu víkendu bezplatně zahrát hry Sonic Forces, Arcade Classics Anniversary Collection a Super Monkey Ball: Banana Blitz HD.

- Hunting Simulator 2 ukazuje nejlepší vybavení pro lov různých zvířat. K dispozici budete mít klasické lovecké pušky, brokovnice, poloautomatické pušky nebo luky. Každou zbraň je možné upravit a vylepšit. PC verze byla odložena na 16. 7.

- Další bezplatnou hrou na Epic Games Store je Overcooked. Zábavnou kooperativní hru s kuchtíky si můžete do knihovny přidat do 11. 6. Podle dřívějšího úniku mělo být zdarma ARK: Survival Evolved.

- Hackeři a cheateři si stěžují na permanentní ban z uzavřené bety Valorantu, který jim brání v hraní plné verze novinky od Riot Games.

- Fanoušci Destiny 2 se v úterý v šest hodin odpoledne dozví o novém příběhu sezóny. Oznámení prý může jít nad rámec 11 sezóny a dozvědět bychom se mohli o začátku čtvrtého roku Destiny 2.