Závěr loňského roku z pohledu tuzemské scény byl rozhodně zajímavý. Vyšla nám totiž hned dvojice kvalitních titulů, a to plošinovka Bzzzt a real-time strategie Last Train Home. Máme tu však i plno menších ambiciózních indie tvůrců. Jedním z nich je Kryštof Knesl, který nám chce v prvním kvartálu letošního roku nabídnout hru Radiolight

Jedná se o thriller z první osoby odehrávající se v malém americkém městečku Ashwood Creek. V roli bývalého policisty Daniela Collinse se vydáme rozkrýt záhady a temná zákoutí, která ohrožují jeho blízké a především rodinu. To s pomocí vysílačky a dobrého přítele Roberta na příjmu. Napínavý mysteriózní příběh je ovlivněn tvými činy, což je rozhodně dobré znamení a nepůjde tak o předem nalajnovaný průběh hrou.  

Kryštof Knesl začínal v roce 2018 a jako osmnáctiletý vývojář publikoval několik menších titulů na platformě itch.io, ovšem po krátké době se začal více zajímat o tvorbu plnohodnotných titulů. My mu samozřejmě přejeme úspěšný start v roli herního vývojáře a těšíme se, až se do jeho hry, jež může připomínat skvělý Firewatch, ponoříme osobně. 

Radiolight je oznámen pro PC a má potvrzenou češtinu ve formě přeloženého textu. Hra vyžaduje Windows 10 64bit, Intel Core i5-4590/AMD FX 8350, 6 GB RAM, grafickou kartu Nvidia GTX 970 nebo AMD Radeon R9 290 a 4 GB volného místa.