Na konci března/marca se v Brně na Fakultě výtvarných umění VUT a v Kreativním hubu KUMST uskuteční Lektvar, první tuzemský festival, který si klade za cíl zasadit studentské hry do širšího kontextu umělecké scény a kreativních průmyslů.

„Věříme, že právě studentská tvorba je ideální množinou pro přezkoumání současné i budoucí role her a herních principů, uvádí pořadatelé. První ročník představí téma barev v celém spektru jejich využití, ať už v autorském či všeobecném herním vývoji a ilustraci,“ uvádějí pořadatelé.

„Naším cílem je vybudovat platformu, která se bude dlouhodobě soustředit na mapování a prezentaci studentské herní tvorby. V rámci herního vzdělávání budeme průběžně sledovat školní či vzdělávací instituce, které se do herní kultury v současnosti zapojují. Lektvar je přirozeně otevřen všem studentům a studentkám, bez ohledu na obor či typ školy, které aktuálně studují. Prioritou jsou pro nás hry jako takové! Máme zájem o všechny svobodné herní formáty, kam samozřejmě patří digitální, deskové či prostorové hry nebo experimenty,“ dodávají pořadatelé.

Akce je určená všem pedagogům a pedagožkám, studentům a studentkám, bez ohledu na obor či typ školy, které aktuálně studují i pro širokou veřejnost. Festival je bez vstupného. Festival se odehraje na půdě fakulty. Pro přednášky a výstavy bylo jako druhé dějiště festivalu zvolen brněnský kreativní hub KUMST.

Více informací najdete na oficiálních stránkách.