Dnes na počítače v předběžném přístupu vyšla taktická first-person střílečka Gray Zone Warfare od brněnského studia Madfinger Games. Hra klade důraz na spolupráci a taktiku. Jde o konkurenci pro Escape from Tarkov. Na novinku láká startovní trailer.

Vývojáři ale zatím moc oslavovat nemohou. Hru provázejí porodní bolesti v podobě špatné optimalizace, problémů a chyb. Ty mají za následek velké propady snímkové frekvence. Někteří hráči si potom stěžují na jednotlivé edice, které zajišťují větší prostor v uzamykatelné schránce a další vybavení.

Z těchto důvodů jsou dosavadní recenze spíše záporné. V době psaní článku ohodnotilo 33 % hráčů hru kladně. Tvůrci uvádějí, že Gray Zone Warfare je dlouhodobý projekt, jenž hodlají vyvíjet a vylepšovat, dokud nedosáhnout ultimátního herního zážitku.

„Budeme pravidelně vydávat aktualizace s novým obsahem, rozšiřovat svět, přidávat nové zbraně a vybavení, odkrývat příběhy vepsané do prostředí, odhalovat nové mise, stejně jako optimalizovat a opravovat chyby před ukončením fáze předběžného přístupu. Přibližná doba trvání může být několik let, v závislosti na zpětné vazbě komunity a naplnění naší vize,“ dodávají.

Později by se Gray Zone Warfare mělo dostat na konzole. Více tady.